La Poubelle Tilburg heeft het plan om te verhuizen naar een nieuwe locatie.

6 jun 2024

La Poubelle heeft verhuisplannen. En wel van de huidige locatie aan de Hoevenseweg in Tilburg naar een andere vertrouwde plek: aan de Insulindestraat. De wens is medio 2026 te verhuizen. Voor het zover is wordt het huidige pand aan de Insulindestraat worden verbouwd en aangebouwd met een stuk nieuwbouw. Als de plannen worden goedgekeurd en de bouw doorgaat, krijgt La Poubelle straks een prachtige, toekomstbestendige plek. 

Meer ruimte, efficiënter werken en betere veiligheid.

La Poubelle Tilburg is sinds 1996 gevestigd op de huidige locatie aan de Hoevenseweg wat voorheen een oud textielpand was. Met de nieuwe locatie zal het winkeloppervlak van 1000 naar ongeveer 1800 vierkant meter groeien en wordt ook de werkplaats en het magazijn flink groter waardoor er efficiënter en veiliger gewerkt kan worden. 

“Een mooi vooruitzicht voor onze klanten en vooral onze collega’s. Bij La Poubelle Tilburg werken veel mensen, waaronder collega’s voor wie werk niet altijd vanzelfsprekend is. Bij ons kunnen zij groeien naar en ontwikkelen in werk. Een nieuwe locatie betekent ook in dat kader veel nieuwe mogelijkheden waar we enorm naar uitkijken,” vertelt Theo van der Bruggen, manager bij La Poubelle en manager Maatschappelijke ondernemingen bij de Diamant-groep. 

Momenteel wordt het pand aan de Insulindestraat gebruikt door de Diamant-groep voor opslag en de milieustraat. Dit pand zal worden verbouwd en er komt een stuk nieuwbouw bij. Samen met voldoende parkeerplaatsen wordt dit de plek waar La Poubelle Tilburg de komende jaren haar werk kan voortzetten.

Er wordt hart gewerkt om de plannen definitief te maken en hier goedkeuring voor te krijgen. Het streven is dat de bouw na de bouwvak van 2025 begint en ongeveer een jaar gaat duren.